dijous, 30 de maig del 2013

Visita d'un atleta d'èlit

El passat dimecres 29 de Maig, l'atleta Jose Luis Blanco va visitar la nostra escola per dur a terme una xerrada pels alumnes de Cicle Mitjà, per tal de complementar la temàtica del projecte d'enguany, que havia sigut els Jocs Olímpics.

L'atleta Jose Luis Blanco, va ser Olímpic a Pekin 2008, i sub-campió d'Europa l'any 2006 a Suècia en la modalitat de 3000m obstacles. També va ser medalla de bronze en els passats Campionats d'Europa del 2010 celebrats a la ciutat de Barcelona.

A l'inici de la xerrada, Blanco els va presentar un vídeo amb les seves millors participacions a nivell Europeu, i va explicar una mica la seva vida d'atleta, la qual cosa va donar la nombrosa participació dels nostres alumnes, amb moltes preguntes que tenien ja preparades, i d'algunes que es van anar pensant durant la xerrada. D'aquestes preguntes, en Jose Luis els hi va dir que les 2 preguntes que més li agradessin els regalaria una samarreta.

Algunes de les preguntes i reflexions que extraiem de la xerrada són que un esportista d'èlit, ha de descansar molt, entre la nit i la migdiada acumulen 10 hores dormides. El descans ha d'anar molt lligat d'una bona alimentació. Ens comentava Blanco, que un atleta és com un cotxe de fòrmula 1, s'ha de cuidar moltíssim per al dia de la competició ser el millor, i no cometre cap errada.

De les preguntes més destacades, se li va preguntar que si els seus pares l'havien obligat de ben petit a córrer, aquesta pregunta va ser una de les guanyadores, i la resposta va ser que no, que els seus pares sempre el van deixar triar i que en cap moment dels seus inicis, el van obligar a practicar esport.


L'altra pregunta guanyadora de samarreta, va ser una curiositat sobre per què realitzava un gest abans de cada cursa que havíem pogut en els 2 vídeos de l'atleta. La resposta va ser clara, i amb significat pel Jose Luis, que també afegia que li servia com a motivació abans d'una gran cursa.

L'altra part de la xerrada, va ser l'actualitat de l'atleta, que tal com vam poder veure el passat 8 d'Abril, va quedar 3r Classificat en la Cursa del Corte Inglés, que li va servir per explicar als alumnes que ell ara està corrent més curses d'asfalt de 5 i 10 Quilòmetres. Juntament amb les proves urbanes, també va explicar que és el president del Club la Sansi (www.lasansi.com), amb el qual ha passat a l'altra banda de l'espectacle, tot montant i organitzant un seguit de curses, en total aproximadament unes 15, en tot el territori català i fora d'aquest ja sigui Àvila, València o Úbeda (Jaén). La cursa més recent serà el proper dissabte 1 de Juny a Sant Just, i el 30 de Juny molt a prop de la nostra escola la cursa de la Vila Olímpica (http://www.lasansiolimpica.com/).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada